SOLYMOSI RUDOLF – VALI VENDÉGHÁZ

Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció –

magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése

 

Projektazonosító:                   TFC-M-1.1.2-2020-05027

Támogatás összege:                6.000.000 Ft

Támogatás intenzitása:          100%

Támogatott magánszemély:  Solymosi Rudolf

kisfaludy

Solymosi Rudolf, mint a Vali Vendégház (székhely: 4700 Gyula, Kossuth Lajos utca 32.; NTAK regisztrációs szám: MA19009599) tulajdonosa benyújtotta támogatási kérelmét a TFC-M-1.1.2-2020 kódszámú, Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése című pályázati felhívásra. A pályázat célja a működő Vali Vendégház felújítása, korszerűsítése, illetve napelemes rendszer telepítése volt.

A pályázót a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., mint Támogató, támogatásra alkalmasnak minősítette, így 2020. július 29.-én TFC-M-1.1.2-2020-05027 pályázati azonosító számmal Támogatói Okirat lépett hatályba.

A Támogatói Okirat kiérkezését követően megkezdődött a projektben foglalt tevékenységek megvalósítása. Aláírásra kerültek a szerződések a legmegfelelőbb vállalkozókkal, kiválasztásra kerültek a beszerzendő eszközök. Legyártásra és beépítésre kerültek az új nyílászárók, a napelemes teljes körű telepítése és hálózatra kötése megtörtént. A szálláshelyen található szobák mindegyike felújításon esett át, melynek megvalósítása során belsőépítész került bevonásra a megfelelő arculat kialakításához. Beszerzésre került többek között televízió, ózongenerátor és kerti bútor is. A szobákhoz kapcsolódó fürdőszobák szaniterei is leváltásra kerültek. Az épület energetikai korszerűsítésen is átesett: új nyílászárók kerültek beépítésre, valamint a fűtés is korszerűsítésre került.

A Vali Vendégház több mint 200 éves, műemlékjellegű épületből került kialakításra 25 éve. Az aktuális karbantartásokon felül - csupán önerőből - nem volt lehetőség egy átfogó, koncepciójában, küllemében a kor igényeinek megfelelő, komplex beavatkozás végrehajtására. Jelen támogatás lehetővé tette, hogy a szükséges önerő és külső segítség igénybevételével teljesen megújuljon, külső-belső tartalommal a vendégek elvárásainak és az egyedi hangulatnak megfeleljen, új arculatot kapjon a szálláshely.

 

A projekt 2021. szeptember 30. napján kerül lezárásra.

2kisfaludy